Whiskas imagery

Bermain

Bermain dengan anak kucing anda bukan sahaja menyeronokkan, tetapi ianya juga membantu mengeratkan lagi hubungan dengan mereka.

Naluri Memburu Si Anak Kucing

Naluri Memburu Si Anak Kucing

Sama seperti saudara-saudara kucing besarnya, anak kucing kecil anda adalah pemburu semula jadi. Sebenarnya, naluri untuk memburunya adalah sangat kuat yang akan membuatkan ia melakukannya walaupun ia tidak lapar.

 

Ini adalah kerana, dalam habitat semula jadi, kucing-kucing besar tidak pernah tahu makanan seterusnya akan datang dari mana. Seperti kucing-kucing besar ini, anak kucing anda juga sentiasa berada dalam keadaan sedia menunggu, bersedia dan menunggu kemunculan mangsa.

 Mengigit

Semasa anak kucing anda masih kecil, semua gigitan kecil itu adalah suatu gigitan manja sahaja. Sebaik ia membesar, jika gigitan ini menjadi semakin kuat, cuba ganggu permainannya dan abaikan ia buat sementara waktu. Jika ia tidak memahami mesej ini, beritahu dengannya dengan tegas, suara yang kuat – tetapi bukan menjerit. Ia akan segera memahaminya, dan gigitan tersebut akan terhenti.

 

Berikan kucing anda makan dengan resipi Whiskas® yang lazat dan berkhasiat. Ketahui dengan lebih lanjut mengenai panduan pemberian makanan bagi memenuhi keperluan mereka dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

Global
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
Cookie Consent