Kembali

Baka Kucing Berbulu Pendek British

“Kucing yang berdikari dengan matanya yang menawan”

Kenali “British Shorthair” 

British Shorthair adalah kucing berukuran sederhana dengan bulu gebunya yang tersendiri. Mereka licik dan senang dijaga, namun, mereka adalah satu daripada baka-baka kucing yang berdikari. Manusia mungkin memujanya kerana penampilannya yang manja, tetapi hakikatnya British Shorthair memiliki tubuh yang sangat kuat.

KHUSUS

  • Tubuh yang aktif

  • Mata yang besar

  • Bulu yang gebu

  • Kepala berbentuk bulat

Asal usul British Shorthair
British Shorthair adalah baka kucing yang tertua di England. Dipercayai mereka adalah keturunan dari kucing zaman kuno Rom, yang dibawa ke Britain semasa  pencerobohan. Baka kucing ini berbeza kerana rupanya dan kebolehannya untuk memburu. Walaupun ia adalah jarang oleh WWI, ia semakin popular sekarang dan kerap ditonton dalam iklan TV serta dalam filem-filem Hollywood. 

Tabiat British Shorthair
Baka kucing ini sukakan suasana yang tenang dan sunyi. Ia juga dikenali sebagai kucing yang berdikari.

Pemakanan untuk British Shorthair
Berbanding dengan manusia, kucing memerlukan protein 4 kali ganda lebih banyak daripada manusia. Untuk memastikan kucing ini menerima nutrisi yang mencukupi, pemilik kucing harus memilih resipi makanan yang mengandungi 41 nutrisi mengikut kesesuaian umur kucing. Selain itu, terdapat hidangan dengan ramuan khas untuk memenuhi 3 hidangan makanannya.

Sarapan: Mulakan hari dengan Whiskas® Pouch makanan kucing berasaskan ikan yang lazat dalam pelbagai perasa.

Makan tengah hari: Pelet lazat yang padat dengan nutrisi yang membantu membersihkan gigi. 

Makan  malam: Untuk membantu kucing minum air dengan lebih banyak, akhiri harinya dengan Whiskas® Pouch yang lazat penuh dengan protein daripada ikan sebenar yang berkuah.

Penjagaan British Shorthair
Untuk menggelakkan masalah berat badan yang berlebihan, para pemilik perlu mengalakkan kucing-kucing mereka melakukan aktiviti bagi membakar lemak. Permainan acah mengacah adalah pilihan yang baik untuk mendapatkan perhatian mereka dan membuatkan mereka bergerak. Selain daripada itu, para pemilik boleh bermain dengan mereka dengan menggoncangkan paket kegemaran “Whiskas® TemptationsTM,” makanan yang penuh berkrim dan berikan makanan tersebut dengan menggunakan tangan anda. 

Tip & Helah
British Shorthair adalah seekor kucing yang berukuran sederhana. Oleh itu, para pemilik perlu menguruskan ruang yang sesuai dan pastikan mereka mempunyai bilik untuk mereka bermain, jika tidak mereka mungkin berasa tertekan. 

Amaran! Memandangkan British Shorthair adalah kucing yang berdikari, mereka sukakan suasana yang sunyi dan mereka boleh tinggal sendirian. Oleh itu, membela mereka dalam sistem yang tertutup adalah yang paling sesuai kerana ia boleh mengelakkan kucing-kucing ini daripada lari. 

Adakah anda tahu cara pemberian makanan yang betul setiap hari bagi kucing-kucing anda?
Panduan Pemberian Makanan
Untuk pemakanan yang lengkap dan seimbang
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent