Kesihatan

Temui cara untuk menjaga anak kucing anda supaya sihat dan ceria setiap hari.

Anak Kucing Yang Sakit Perut

Anak Kucing Yang Sakit Perut

Tidak sama seperti anda, sistem penghadaman anak kucing anda menukarkan makanannya kepada tenaga. Ketika tidak sihat, perut anak kucing mungkin akan meragam dengan cirit-birit dan sembelit. Jika anak kucing anda terkena salah satu gejala tersebut, lebih baik bawa ia untuk diperiksa oleh doktor haiwan.

 Anak Kucing Yang Muntah

Jika anda melihat anak kucing anda muntah sekali-sekala, tiada apa yang perlu dibimbangkan. Sama seperti kucing lain, ia melakukan ini secara semulajadi untuk menghindari daripada bahan-bahan yang boleh membahayakan. Bagaimanapun, jika anak kucing anda muntah dengan cara tetap, dan anda bimbang akan kesihatannya, bawa sahaja berjumpa doktor haiwan.

Anak Kucing Yang Cirit-birit

Cirit-birit boleh disebabkan oleh perubahan makanan anak kucing, makan dengan berlebihan, ataupun terkena jangkitan. Anak kucing anda harus membuang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari, jadi perhatikan jika terdapat kelainan. Cirit-birit menyebabkan dehidrasi, ini tidak bagus untuk anak kucing anda. Berbincanglah dengan veterinar untuk nasihat dan kefahaman.

Sembelit

Jika anda mendapati anak kucing anda meneran semasa berada dalam bekas najis, ini mungkin kerana mengalami sembelit. Sama seperti cirit-birit, sembelit mungkin disebabkan oleh perubahan makanan, makan dengan berlebihan, ataupun terkena jangkitan. Jika gejala ini berterusan lebih dari 48 jam, lebih baik anda berbicang dengan veterinar.

Berikan kucing anda makan dengan resipi Whiskas® yang lazat dan berkhasiat. Ketahui dengan lebih lanjut mengenai panduan pemberian makanan bagi memenuhi keperluan mereka dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent