Baka Kucing

Kembali
Baka Kucing Burmilla

Baka Kucing Burmilla

Kucing Burmilla yang cantik muncul di United Kingdom pada tahun 1981, hasil daripada pengawanan yang tidak disengajakan antara kucing jantan Chinchilla Parsi dan kucing betina Burma yang berwarna ungu. Anak-anak kucing yang dilahirkan akibat kacukan ini sangat mengagumkan sehingga diputuskan untuk meneruskan program pembiakannya.


Burmilla merupakan kucing yang mempunyai jenis dan perangai baka Burma, tetapi cirinya yang paling mengagumkan adalah bulunya yang berlorek atau berkilauan. Warna dasarnya adalah putih perak asli. Matanya memiliki garis mata berwarna gelap yang memberikan kontras yang cantik dan menampilkan garisan maskara. 


Burmilla adalah kucing yang elegan dan memiliki tubuh berukuran sederhana dan berotot, kaki tegap yang panjang serta ekor yang sederhana panjang dan tebal. Kepalanya bersaiz sederhana, bertelinga besar, hidung pendek dan mata yang amat besar.


Memandangkan kucing Burmilla membawa gen bulu panjang resesif daripada baka Chinchilla, anak-anak kucing berbulu panjang boleh dilahirkan dari semasa ke semasa. Bulu yang panjang ini bagaimanapun, tidak kusut dan memerlukan hanya sedikit penjagaan. Mudah bergaul dan tenang, Burmilla adalah pilihan haiwan peliharaan keluarga yang mesra dan ideal. Ianya bertenaga dan penyayang, menjadikannya teman yang sangat baik. 

Adakah anda tahu cara pemberian makanan yang betul setiap hari bagi kucing-kucing anda?
Panduan Pemberian Makanan
Untuk pemakanan yang lengkap dan seimbang
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent