Kembali

Baka Kucing Berbulu Pendek Amerika

“Kucing yang ceria, setia dan corak bulunya yang mengkagumkan”

Kenali Kucing “American Shorthair”

American Shorthair adalah salah satu daripada jenis kucing yang termasyhur kerana ia memiliki bulu berwarna perak yang memukau dan bercorak seperti batu marmar.  

CIRI-CIRI KHUSUS

  • Bentuk badan yang seimbang

  • Kaki lurus yang pendek

  • Torso yang besar

  • Corak yang unik

Asal usul American Shorthair

Kucing ini berasal dari Eropah dan selepas itu baka ini telah dikembang biak  di Amerika dan kemudiannya menjadi “American Shorthair” seperti sekarang. Oleh kerana corak bulunya yang mengkagumkan, harga felin ini pada suatu ketika dahulu sangat mahal.

Tabiat American Shorthair

American Shorthair memiliki sifat semulajadi yang ceria, peramah, tenang dan mempunyai naluri seperti pemburu.

Berbanding dengan manusia, kucing memerlukan protein 4 kali ganda lebih banyak daripada manusia. Untuk memastikan ia mendapat nutrisi yang mencukupi, pemilik kucing harus memilih resipi makanan yang mengandungi 41 nutrisi mengikut kesesuaian umur kucing. Selain itu, terdapat hidangan dengan ramuan khas untuk memenuhi 3 hidangan makanannya.

Sarapan: Mulakan harinya dengan Whiskas® Pouch makanan kucing berasaskan ikan yang lazat dalam pelbagai perasa.

Makan tengah hari: Pelet lazat yang padat dengan nutrisi yang membantu membersihkan gigi. 

Makan  malam: Untuk membantu kucing minum air dengan lebih banyak, akhiri harinya dengan Whiskas® Pouch yang lazat penuh dengan protein daripada ikan sebenar yang berkuah.

Penjagaan American Shorthair
Selain daripada bermain dengan kucing bersama anak patung, bola atau mainan; nalurinya yang seperti pemburu, pemiliknya boleh membuat sesuatu yang melucukan dengan mengoncang-goncang pakej kesukaannya “Whiskas® TemptationsTM,” makanan yang penuh berkrim dan berikan mereka makan dengan menggunakan tangan anda. Kucing akan berasa teruja dan gembira dengan aktiviti yang dilakukan. Seterusnya, ia dapat membantu kucing untuk membiasakan dirinya dengan manusia.

Tip & Helah
Memandangkan American Shorthair adalah seekor kucing yang suka makan, berat badannya naik dengan mudah. Jangan lupa untuk membaca maklumat pada label produk dan kawal saiz makanannya setiap hari.

Amaran! Sila beri perhatian kepada American Shorthair anda dan sering memeriksa keselamatan mereka daripada binatang yang berbahaya.

  

Adakah anda tahu cara pemberian makanan yang betul setiap hari bagi kucing-kucing anda?
Panduan Pemberian Makanan
Untuk pemakanan yang lengkap dan seimbang
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent