Whiskas imagery

Bersosial

Ketahui bagaimana cara untuk membantu kucing anda bergaul dengan setiap orang.

Tingkah Laku Menginjak-injak Si Anak Kucing

Tingkah Laku Menginjak-injak Si Anak Kucing

Tiada apa yang lebih membahagiakan apabila melihat anak kucing anda duduk di pangkuan anda dan menginjak-injak kaki anda dengan tapak kakinya. Melalui pemaparan kasih sayang dan kepuasan ini, anak kucing anda mempamerkan kelakuan semula jadinya yang wujud sejak ia dilahirkan.

 Susu ibu kucing 

Semasa anak kucing anda masih kecil, ia akan menginjak-injak tapak kakinya pada tubuh ibunya sambil menghisap susu ibunya – kelakuan kenalurian ini yang membuatkan susu mengalir lebih cepat. Inilah sebabnya mengapa menginjak-injak adakalanya dikenali sebagai “menginjak susu”. Dengan meneruskan tingkah laku ini sehingga ia meningkat dewasa, anak kucing anda menunjukkan kepada anda betapa selamat dan berpuas hatinya ia. 

Kuku yang tajam

Sebagaimana seronoknya rasa urutan kecil ini, adakalanya urutan ini menjadi sesuatu yang agak merimaskan! Apabila kuku anak kucing anda termasuk ke dalam paha anda, cuba untuk tidak menepisnya atau memarahinya – ibunya tidak akan pernah melakukannya, dan perkara ini mungkin membuatkan ia berasa keliru. Sebaliknya, letakkan kain selimut tebal atau tuala pada riba anda sebelum anak kucing anda melompatkan ke atasnya. Dan apabila anda membawanya ke doktor haiwan di masa lain, lakukan pemeriksaan sama ada kukunya perlu dipotong.

Berikan kucing anda makan dengan resipi Whiskas® yang lazat dan berkhasiat. Ketahui dengan lebih lanjut mengenai panduan pemberian makanan bagi memenuhi keperluan mereka dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

Global
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent