Penjagaan

Anak kucing anda membesar setiap hari. Ketahui lebih banyak tip dan helah-helah untuk menjaga anak kucing anda.

Tabiat Tidur Anak Kucing

Tabiat Tidur Anak Kucing


Jadi, apabila anda melihat anak kucing anda sedang tidur, ingatlah ia bukan sedang bermalas-malas. Tetapi ia sedang meniru tabiat semula jadi saudara-saudara kucing besarnya, memastikan ia menyimpan tenaga bersedia untuk buruan yang seterusnya!

 Fajar dan Senja

Dalam habitat semula jadi, kebanyakan kucing-kucing besar adalah aktif di waktu fajar dan senja, setelah tidur sepanjang kepanasan tengah hari. Inilah masanya untuk berburu: mangsa-mangsa sedang aktif dan penglihatan mereka pula amat tajam.

Anak kucing anda pun berkelakuan yang sama, jadi anda akan dapati ia aktif di sebelah pagi ataupun pada sejurus sebelum matahari tenggelam. Jika anda ingin meluangkan masa yang berkualiti dengan anak kucing anda pada waktu-waktu aktif begini, rancanglah masa bermain pada waktu fajar dan senja.

Kehangatan Tubuh

Anak-anak kucing yang masih kecil tidak dapat mengawal suhu badan mereka sebaik kucing-kucing dewasa. Untuk mengawal suhu badan, mereka berpelukan dengan ibu dan adik beradik yang lain. Sebab itulah banyak anak-anak kucing muda termasuk yang dewasa amat suka merekot di atas pangkuan anda.

Berikan kucing anda makan dengan resipi Whiskas® yang lazat dan berkhasiat. Ketahui dengan lebih lanjut mengenai panduan pemberian makanan bagi memenuhi keperluan mereka dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent