Bermain

Kucing anda mungkin kurang berminat untuk bermain berbanding semasa mereka masih kecil, tetapi percaya atau tidak, mereka masih mahu untuk bermain!

Bermain dengan Kucing Berusia

Bermain dengan Kucing Berusia

Apa yang kucing anda tahu, bermain sentiasa menjadi cara yang paling sempurna untuk mengamalkan kemahiran memburunya. Tingkah laku semula jadi ini tidak berubah hanya kerana ia usianya meningkat sedikit. Malah, kucing anda mungkin terus mengejar mainan atau bermain sorok-sorok sehingga kakinya tidak berupaya untuk melakukannya lagi!

Tiada yang berbeza, anda mungkin mendapati kucing tua anda tidak bertenaga seperti sebelumnya. Hakikatnya, pengurangan dalam  aktiviti ini mungkin satu-satunya tanda yang kelihatan pada kucing anda yang menunjukkan ia semakin meningkat usia.

 Apabila kucing anda bersantai

Apabila kucing anda semakin meningkat usia,  kucing anda mungkin lebih tertarik dengan keselesaan dan kehangatan kusyen di sudut rumah berbanding bermain di luar rumah. Dan permainan yang anda cipta bersama – yang sebelum ini ia cukup gemari – mungkin mula menjadi sesuatu yang agak berat baginya. Namun begitu, perubahan-perubahan ini mungkin tidak akan berlaku sehinggalah usianya benar-benar lanjut, jadi masih terdapat peluang yang baik yang ia bersedia untuk bermain selama beberapa tahun akan datang.

Mengekalkan minatnya

Adakalanya anda perlu bekerja keras untuk memastikan kucing anda terhibur. Apabila ia semakin meningkat usia, anda mungkin perlu bekerja lebih keras lagi! Cuba bereksperimen dengan mainan yang berbeza - terdapat peluang untuk anda temui satu permainan yang kucing anda masih menyukainya, walaupun  perhatiannya terhadap mainan tersebut tidak cukup lama seperti sebelumnya. Jangan terlalu memaksa - memaksa kucing anda bermain tidak akan menyeronokkan buat anda mahupun kucing anda!

 

Berikan kucing anda makan dengan resipi Whiskas® yang lazat dan berkhasiat. Ketahui dengan lebih lanjut mengenai panduan pemberian makanan bagi memenuhi keperluan mereka dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent