Baka Kucing

Kembali
Baka Kucing Bali

Baka Kucing Bali

Kucing Bali merupakan sejenis kucing yang aktif dan lincah, yang gemar 'berbual' dan menghabiskan masa bermanja dengan pemiliknya. Kucing yang berbulu panjang ini merupakan sebahagian daripada keturunan Oriental yang telah dihasilkan melalui baka kucing Siam berbulu panjang yang dapat ditemui di serata Amerika Syarikat.


Bentuk dan gerak-gerinya yang anggun yang menyerupai penari-penari asli di pulau Bali merupakan antara inspirasi kepada para penternak untuk menamakannya sedemikian. Di samping tubuh yang bersaiz sederhana, kucing Bali juga mempunyai bentuk yang langsing seperti kucing Siam. Namun demikian, bulu yang melapisi tubuh badannya yang langsing itu, sungguhpun panjang, tidak memerlukan dandanan yang sekerap baka-baka berbulu panjang yang lain. 


Sebenarnya bulu yang cantik ini dan ekornya yang panjang berambu merupakan antara satu-satunya perkara yang membezakan kucing Bali daripada kucing Siam. Matanya yang berbentuk bujur adalah berwarna biru, dan warna-warna poin yang diterima adalah biru, ungu, kelabu dan coklat. Bagi individu yang ingin memiliki kucing yang riang, kucing Bali merupakan teman yang aktif, suka bermain dan setia yang memiliki penampilan yang elegan dan gemar bermanja dengan pemiliknya.

Adakah anda tahu cara pemberian makanan yang betul setiap hari bagi kucing-kucing anda?
Panduan Pemberian Makanan
Untuk pemakanan yang lengkap dan seimbang
®/TM Trademarks of Mars, Incorporated and its affiliates.
© Mars, Incorporated, 2020. All rights reserved
เปลี่ยนมื้อเดิมๆ ให้พิเศษเกินห้ามใจ

ISIKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN
ISIKAN MAKLUMAT MENGENAI ANDA UNTUK MENDAPATKAN BAUCAR DISKAUN

Sila isikan maklumat pada ruang yang disediakan. Tanda asterik (*) menunjukkan bahawa maklumat ini wajib diisi.

MENGENAI ANDA

MENGENAI HAIWAN PELIHARAAN ANDA

Kami ingin terus memberikan anda dengan maklumat terkini mengenai semua promosi menarik dan perkembangan produk baru di Mars Petcare yang kami rasa akan menarik minat anda (untuk maklumat lebih lanjut: https://www.mars.com/made-by-mars/petcare). Dari masa ke masa, kami juga mungkin menggunakan data anda untuk penyelidikan bagi meningkatkan penawaran produk dan perkhidmatan kami kepada pengguna kami. Sekiranya anda berumur lebih dari 16 tahun, sila sahkan kebenaran anda dengan menekan klik seterusnya.

Saya faham bahawa saya mungkin mengubah keutamaan-keutamaan ini pada bila-bila masa dengan menghubungi pasukan privasi di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami menggunakan data anda, sila lihat pautan https://www.mars.com/privacy.

Tahniah!

Nikmati potongan diskaun 10% untuk pembelian Whiskas Tasty Mix secara atas talian anda yang seterusnya. Semoga teman berbulu anda menikmati Whiskas Tasty Mix kami yang lazat!

MARSTASMX
Voucher codeWHISTMX10
Voucher period : 1st Aug – 31st Oct, 21
Cookie Consent